neleidžiama
neleidžiama
Skaitmeninių teisių valdymas (DRM)
Leidykla pateikė šią knygą šifruota forma, o tai reiškia, kad norint ją atrakinti ir perskaityti reikia įdiegti nemokamą programinę įrangą. Norint skaityti šią el. knygą, turite susikurti Adobe ID . Daugiau informacijos čia. El. knygą galima atsisiųsti į 6 įrenginius (vienas vartotojas su tuo pačiu Adobe ID).
Reikalinga programinė įranga
Norint skaityti šią el. knygą mobiliajame įrenginyje (telefone ar planšetiniame kompiuteryje), turite įdiegti šią nemokamą programėlę: PocketBook Reader (iOS / Android)
Norint skaityti šią el. knygą asmeniniame arba Mac kompiuteryje, Jums reikalinga Adobe Digital Editions (tai nemokama programa, specialiai sukurta el. knygoms. Tai nėra tas pats, kas Adobe Reader, kurią tikriausiai jau turite savo kompiuteryje.)
Negalite skaityti šios el. knygos naudodami Amazon Kindle.
Part
1. Introduction
1. Evolution of antioxidants over times
2. The oxidative stress: Causes, free radicals, targets, mechanisms, affected organs, effects, indicators
3. Food autooxidation
Part
2. Endogenous antioxidants 4. Alpha lipoic acid
5. Bilirubin
6. Catalase
7. Coenzyme Q
8. Ferritin
9. Glucose-6-phosphate-dehydrogenase
10. Glutathione peroxidise
11. Glutathione reductase
12. Gluthathione
13. Superoxide dismutase
14. Uric acid
Part
3. Synthetic antioxidants: bright and the dark side
15. Ascorbyl palmitate
16. Butylated hydroxyanisole (BHA)
17. Butylated hydroxytoluene (BHT)
18. Erythorbic acid (D-ascorbic acid)
19. Nordihydroguaiaretic acid (NDGA)
20. Octyl gallate (OG)
21. Propyl gallate (PG)
22. tert-butylhydroxyquinone (TBHQ)
Part
4. Natural occurring antioxidants: bright and the dark side
23. Amino acids
24. Carnosine
25. Carnosol
26. Carotenoids (xanthophylls and carotenes)
27. Citric acid
28. Coenzyme Q
29. Curcumin
30. Flavonoids
31. Lecithin
32. Lignans
33. Organosulfur compounds( allyl sulphide, indoles)
34. Phenolic acids
35. Phytic acid
36. Protein hydrolysates
37. Saponins
38. Selenium
39. Sterols
40. Stilbenes
41. Tartaric acid
42. Turmeric
43. Uric acid
44. Vanillin
45. Vitamin A (retinol)
46. Vitamin C
47. Vitamin E (tocopherols and tocotrienols)
48. Vitamin K
49. Zinc
Part
5. Antioxidants and diseases: Beneficial and detrimental effects
50. Antioxidants and cancer
51. Antioxidants and cardiovascular diseases
52. Antioxidants and cataracts/ age-related macular degeneration
53. Antioxidants and cognitive decline in elderly
54. Antioxidants and dentistry
55. Antioxidants and diabetes
56. Antioxidants and gastric lesions
57. Antioxidants and immune functions
58. Antioxidants and infertility
59. Antioxidants and liver diseases
60. Antioxidants and neurological disorders and psychiatric disorders
61. Antioxidants and respiratory diseases
62. Antioxidants and viral diseases
Part 6: Actual and future perspectives on antioxidants
63. Duality: antioxidants/prooxidants
64. Food and food supplements antioxidants: Targets in human antioxidant system and effects on the production of endogenous antioxidants
65. Concluding remarks and future perspectives