Atnaujinkite slapukų nuostatas

El. knyga: Feeding the Middle Classes: Taste, Class and Domestic Food Practices

(Newcastle University)
  • Formatas: 180 pages
  • Išleidimo metai: 20-Nov-2023
  • Leidėjas: Bristol University Press
  • Kalba: eng
  • ISBN-13: 9781529214901
  • Formatas: 180 pages
  • Išleidimo metai: 20-Nov-2023
  • Leidėjas: Bristol University Press
  • Kalba: eng
  • ISBN-13: 9781529214901

DRM apribojimai

  • Kopijuoti:

    neleidžiama

  • Spausdinti:

    neleidžiama

  • El. knygos naudojimas:

    Skaitmeninių teisių valdymas (DRM)
    Leidykla pateikė šią knygą šifruota forma, o tai reiškia, kad norint ją atrakinti ir perskaityti reikia įdiegti nemokamą programinę įrangą. Norint skaityti šią el. knygą, turite susikurti Adobe ID . Daugiau informacijos  čia. El. knygą galima atsisiųsti į 6 įrenginius (vienas vartotojas su tuo pačiu Adobe ID).

    Reikalinga programinė įranga
    Norint skaityti šią el. knygą mobiliajame įrenginyje (telefone ar planšetiniame kompiuteryje), turite įdiegti šią nemokamą programėlę: PocketBook Reader (iOS / Android)

    Norint skaityti šią el. knygą asmeniniame arba „Mac“ kompiuteryje, Jums reikalinga  Adobe Digital Editions “ (tai nemokama programa, specialiai sukurta el. knygoms. Tai nėra tas pats, kas „Adobe Reader“, kurią tikriausiai jau turite savo kompiuteryje.)

    Negalite skaityti šios el. knygos naudodami „Amazon Kindle“.

Political and public stories about class and food rarely scrutinize how socio-economic and cultural resources enable access to certain foods.



Tracing the symbolic links between everyday eating at home and broader social frameworks, this book examines how classed relations play out in middle-class homes to show why class is relevant to all understandings of food in Great Britain.



The author illuminates how good food, and the identities configured through its consumption, is associated with middle-class lifestyles and why this relationship is often unquestioned and thus saliently normalized.



Considering food consumption in a wider social context, the book offers an alternative understanding of class relations, which extends academic, political and public debates about privilege.

Recenzijos

This is an important study: with great care and sophistication Kate Gibson delineates the ways in which food is never just food, but is laden with meanings that carry the weight of social class. Steph Lawler, University of York

1. Introduction2. Class, Consumption and the Domestication of Food3. Talking Food: Classed Narratives, Social Identities, and Biographical Transitions4. Homemade Food: Individualised Processes of Household Investment5. Culinary Capital: Knowledge, Learnt Practice and Acquired Taste6. Conclusion
Kate Gibson is Lecturer of Social Science in the Population Health Sciences Institute at Newcastle University.