Atnaujinkite slapukų nuostatas

El. knyga: Global Appetites: American Power and the Literature of Food

3.86/5 (14 ratings by Goodreads)
(University of California, Los Angeles)
  • Formatas: PDF+DRM
  • Išleidimo metai: 31-May-2013
  • Leidėjas: Cambridge University Press
  • Kalba: eng
  • ISBN-13: 9781107331204
Kitos knygos pagal šią temą:
  • Formatas: PDF+DRM
  • Išleidimo metai: 31-May-2013
  • Leidėjas: Cambridge University Press
  • Kalba: eng
  • ISBN-13: 9781107331204
Kitos knygos pagal šią temą:

DRM apribojimai

  • Kopijuoti:

    neleidžiama

  • Spausdinti:

    neleidžiama

  • El. knygos naudojimas:

    Skaitmeninių teisių valdymas (DRM)
    Leidykla pateikė šią knygą šifruota forma, o tai reiškia, kad norint ją atrakinti ir perskaityti reikia įdiegti nemokamą programinę įrangą. Norint skaityti šią el. knygą, turite susikurti Adobe ID . Daugiau informacijos  čia. El. knygą galima atsisiųsti į 6 įrenginius (vienas vartotojas su tuo pačiu Adobe ID).

    Reikalinga programinė įranga
    Norint skaityti šią el. knygą mobiliajame įrenginyje (telefone ar planšetiniame kompiuteryje), turite įdiegti šią nemokamą programėlę: PocketBook Reader (iOS / Android)

    Norint skaityti šią el. knygą asmeniniame arba „Mac“ kompiuteryje, Jums reikalinga  Adobe Digital Editions “ (tai nemokama programa, specialiai sukurta el. knygoms. Tai nėra tas pats, kas „Adobe Reader“, kurią tikriausiai jau turite savo kompiuteryje.)

    Negalite skaityti šios el. knygos naudodami „Amazon Kindle“.

Global Appetites explores how industrial agriculture and countercultural food movements underpin US conceptions of global power in the century since the First World War. Allison Carruth's study centers on what she terms the 'literature of food' - a body of work that comprises literary realism, late modernism and magical realism along with culinary writing, food memoir and advertising. Through analysis of American texts ranging from Willa Cather's novel O Pioneers! (1913) to Novella Carpenter's non-fiction work Farm City (2009), Carruth argues that stories about how the United States cultivates, distributes and consumes food imbue it with the power to transform social and ecological systems around the world. Lively and accessible, this interdisciplinary study will appeal to scholars of American literature and culture as well as those working in the fields of food studies, food policy, agriculture history, social justice and the environmental humanities.

Daugiau informacijos

This literary study explores how agribusiness, industrial agriculture and countercultural food movements underpin modern American conceptions of global power.
List of Figures
viii
Acknowledgments xi
1 Introduction: The Power of Food
1(18)
2 Rural Modernity: Willa Cather and the Rise of Agribusiness
19(30)
3 "Luxury Feeding" and War Rations: Food Writing at Midcentury
49(41)
4 Supermarkets and Exotic Foods: Toni Morrison's "Chocolate Eater"
90(27)
5 Postindustrial Pastoral: Ruth Ozeki and the New Muckrakers
117(37)
6 The Locavore Memoir: Food Writing in the Age of Information
154(15)
Notes 169(44)
Bibliography 213(22)
Index 235
Allison Carruth is Assistant Professor of English at the University of California, Los Angeles. Her research focuses on contemporary American literature and media, the environmental humanities, food studies, and science and technology studies. She received her PhD from Stanford University, California.